Ottomaanse pracht

Logo Excursie Byzantium en Ottomaanse pracht

De tour zal beginnen met een bezoek aan Hagia Sophia, gebouwd door Constantijn de Grote in de 4e eeuw en herbouwd door Justinianus in de 6de eeuw. Het is een van de architectonische wonderen van aller tijden .

Vervolgens bezoek aan het oude Hippodrome. Het was het toneel van wagenrennen en constains drie monumenten: Obelisk van Theodosius, brons Slangenzuil en Duitse Fountian van Wilhelm II. Na een bezoek aan Hippodrome blijven tour door een bezoek aan de

Blauwe Moskee gebouwd door de Ottomaanse architect Mehmet ter ere van Sultan Ahmet III in de 16e eeuw.  Grand Bazaar Een historische bazaar dat is een van de grootste in de wereld. Daarna wordt u meegenomen naar het restaurant voor de lunch. Na de lunch bezoeken wij  het Topkapi Paleis, het grote paleis van de Ottomaanse sultans van de 15de tot the 19e eeuw, prachtig kristal, zilver en Chinees porselein, en gewaden gedragen door de sultans en hun families in miniatuur.

Als laatste bezoek zal zijn

Kleine Hagia Sophia-moskee staat bekend als een van de oudste nog bestaande kerken in Istanbul en dateert uit de 6e eeuw. Het is vroeg overkoepeld – basiliek architectonische plan van de beroemde Hagia Sophia, die hier werd toegepast voor de eerste keer in de geschiedenis. De tempel is opgericht door de machtige keizer Justinianos wiens regeringvan het gouden tijdperk van het Romeinse Rijk en wordt nu gebruikt als een moskee sinds 1497.

Aan het einde van de tour, wordt u naar uw hotel gebracht.

Prijs 65 euro per persoon, kinderen tot 7 jaar mogen mee voor 45 euro.

 

excursie blauwe moskee IstanbulHippodrome istanbulTopkapi excursie istanbulHagia Sophia excursie Istanbul